torsdag 9. desember 2010

Besøk på videregående skole

Jeg besøkte Eikeli videregående i periode 1. Skolen ligger i Bispeveien 10, vest for Østerås ungdomsskole. Også skolebygningen var sånn passe stor, og den så ikke så gammel ut utvendig, men litt gammel innvendig. Det var stor nok plass, og ganske organisert, men ganske rotete i klasserommene. Og jeg prøvde ut studiespesialisering. Jeg tok 732 bussen for å komme meg dit, og det sto på nettet at det tok ca 7 minutter til Eikeli, men siden det var så mange som skulle på og av så tok det ca 13 minutter. For å komme meg hjem igjen ble jeg kjørt. Mine forventninger til besøket var at vi bare skulle sitte ved en skolepult å høre på en lærer snakke om fagene sine, men vi gjorde mer med hendene en jeg trodde.

Jeg syns vi ble tatt imot ganske bra, men jeg syns at de burde beskrevet hvor auditoriet lå, litt bedre, for jeg kom 2 minutter før alt startet og da var de allerede gått ned, og da visste jo ikke jeg hvor jeg skulle gå henn. Men etter jeg var kommet ned i auditoriet, som var et passe stort rom, ble vi tatt imot av noen lærere som fortalte oss om hva dagen skulle handle om. Siden vi satt med  Service & Samferdsel gruppen, så var de en gruppe, og studiesperialiseringsgruppen ble delt i 2, og den gruppen jeg var på var vi 20 stykker, og vi tok følge med en lærer inn til et klasserom, og der skulle vi lære litt om økonomi og rettslære. Når timen var ferdig, så dro jeg og noen flere til Rimi å kjøpte lunsj der. Du kunne også kjøpe noe i kantina, som var Timian.

Så den første dagen var vi først i auditoriet, så lærte vi om økonomi og rettslære, og da lærte vi ting som for eksempel strafferett, familie og arverett, arbeidsrett og inntekter. Så hadde vi språk, så var det pause og så var det samfunnsfag i auditoriet. Og den andre dagen hadde vi først samfunnsøkonomi, så hadde vi fysikk, og da hadde vi sånn forsøk med en liten kule, der vi skulle måle pendelens hastighet og lengde. Så hadde vi IKT, at vi skulle lage sånn hjemmeside med en elev fra Eikeli, og så hadde vi Biologi, og det var disseksjon av dyreorganer. Og tilslutt var det oppsummering i auditoriet, da skulle vi skrive hvordan vi hadde hatt det på skolen og hvordan vi syns det var og sånn.  

Jeg syns utdanningsprogrammet jeg prøvde ut, altså studiespesialisering var morsommere enn jeg trodde. Men det jeg ikke likte så godt var at vår gruppe ikke fikk lagd slim, sånn som den andre SSP gruppen fikk, og at det van en lærer som mumlet veldig, og han var svensk i tillegg. Og det jeg likte var at vi gjorte noe praktisk og ikke bare satt der å hørte på læreren. 

-Kråkebolle